Гледай на живо

Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Националите ни по таекуон-до ITF заминаха за Световното в Северна Корея

Националите ни по таекуон-до ITF  заминаха за Световното в Северна Корея

Националният отбор на България по таекуон-до ITF  отпътува сутринта за Северна Корея, където в неделя започва Световният шампионат за мъже и жени. Надпреварата ще бъде в Пхенян, а родната група е от 20 човека. 12 състезатели, съдии, лекар, рехабилитатор и водача на делегацията - президентът на родната централа Марио Богданов.

“Като първи вицепрезидент на Световната и Европейската федерация по Таекуон-до ITF  бяхме направили щаб с колеги от няколко държави за ситуацията в Северна Корея. Разбира се, най-важното е здравето на състезателите и гостите, но получихме уверение, че всичко около сигурността ни ще бъде наред и шампионатът ще се проведе, както е по програма.

Летим през Истанбул, после за Пекин и оттам за Пхенян. Никога не сме имали проблеми в Северна Корея, аз лично съм ходил там на първенства шест пъти. В нашия отбор атмосферата е отлична, няма страх или притеснение. Завърши едномосечният ни лагер и ще представим България с най-добрите ни състезатели, които са отлично подготвени. Не правя прогнози за медали, но съм сигурен,че ще спечели такива. Над 30 държави от целия свят ще участват, което говори за много сериозна конкуренция в категориите”, сподели преди тръгването за Пхенян Марио Богданов.

На първенството се очаква да присъства и президентът на МОК Томас Бах, който ще проследи финалните преговори за влизането на таекуон-до ITF в олимпийското движение.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти