Националите ни по Таекуон-До ITF с тежки тренировки за Световното първенство в Северна Корея

Националите ни по Таекуон-До ITF с тежки тренировки за Световното първенство в Северна  Корея

Въпреки сложната политическа обстановка в Северна Корея, до момента никой не правил опит да анулира или отложи предстоящото Световно първенство по Таекуон-До ITF, което започва в Пхенян от 17 до 23 септември. Българският национален отбор (мъже, жени) продължава своята интензивна подготовка за предстоящия шампионат, като специализираният лагер е в Благоевград. 20 души е делегацията ни за Северна Корея, в нея са 12 състезатели, съдии, лекар, рехабилитатор и водача на групата, който е президентът на родната централа Марио Богданов.

„ Ние се подготвяме по графика, който сме изготвили и до момента сме свършили много работа в тренировъчен план. Всичко е наред от гледна точка на отбора в технико-тактически аспект и двуразовите занимания продължават до заминаването ни на 15 септември. Летим до Москва, оттам до Пекин и се качваме на полета за Пхенян. Аз лично нямам притеснение за сигурността ни там.

Предстои ми седмото ходене до Северна Корея и никога не сме имали проблеми. Напротив, всичко около организацията и пребиваването ни е било на много високо ниво. В ежедневни комуникации сме с Европейската федерация, които следят обстановката в Пхенян, но към момента над 30 държави от нашия континент са със заявки и никой не се е отказал да пътува. На шампионата се очаква да присъства и президентът на МОК Томас Бах, който ще бъде на заключителните преговори за влизане на ITF в олимпийското семейство още на Игрите в Токио през 2020 година.

Като вицепрезидент на европейската и световната федерация отново ще изнеса доклад за ползите на Таекуон-До ITF да участва на олимпийски игри. Вероятно в Северна Корея ще се реши всичко около казуса. На финалната права сме и е въпрос на последни разговори на високо ниво да сме част от олимпийското движение”, сподели шефът на българската федерация Марио Богданов.

Преди няколко дни пък завърши традиционния спортен лагер по Таекуон-До ITF, който се проведе в Китен и в него участваха над 200 спортисти в различни възрастови групи от клубове в България.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти