Таекуондисти впечатлиха министър Кралев

На изложението “Избери спорт #Бъди активен” много от българските федерации направиха презентации и демонстрации на своите спортове

Таекуондисти впечатлиха министър Кралев

 Таекуондисти впечатлиха министъра на младежта и спорта Красен Кралев по време на Европейска седмица на спорта. Министърът вчера откри Европейската седмица на спорта #BeActive (23-30 септември) в София.


Инициативата на Европейската комисия стартира у нас с изложението “Избери спорт #Бъди активен” в Борисовата градина. Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на инициативата #BeActive.


На изложението водещите спортни федерации представиха спортовете си с атрактивни демонстрации и презентации.

 
На изложението “Избери спорт #Бъди активен” много от българските федерации направиха презентации и демонстрации на своите спортове – лека атлетика, таекуондо, карате, кикбокс, муай тай, баскетбол, бадминтон, модерен петобой, фехтовка, джудо, борба, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, спортна гимнастика, акробатика, стрелба с лък, голф и ски.


Балканска федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област направи зумба демонстрация, в която се включиха много желаещи, а шоуто започна с изпълнения на мажоретен състав „Уондърс“. Голям интерес предизвикаха демонстрациите на бойните спортове и стрелбата с лък, в която се включиха и министър Кралев, проф. Гешев и Тереза Маринова. Една от големите атракции в Борисовата градина беше „Вълшебната стая на Моно Петра“ – пространство, в което всеки може да изрази мислите си с рисунка. Министърът на спорта демонстрира и уменията си с четката. А в езерото Ариана много деца имаха възможност да получат първи уроци по кану-каяк.
 
 
Особено активни бяха представителите на федерацията по таекуондо, които взеха дейно участие в откриването. Демонстративният отбор на България по таекуондо обра аплодисментите на публиката със своята демонстрация, която преди десет дни бе показана за първи път в Корея на Фестивала на бойните спортове. След това състезатели от различни таекуондо клубове от София изнесоха открити тренировки пред присъстващите.
Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки