Александър Джорджев
Александър Джорджев / netinfo
След тежка контузия още в първата битка Александър Джорджев премина през най-тежките опоненти, и позлати страната ни. Още в първата среща ръката на Джорджев бе счупена от съперникът  му от Саудитска арабия, на същото място където се счупи и при извоюването му на Европейската титла в Румъния. Въпреки травмата, това не попречи на нашето момче да спечели битката с ярката разлика от 18:4. Тази победа го изправи пред представител на  домакините от Египет, който Джорджев елиминира с 24-14. Спечелените битки отведоха българската ни надежда на полуфиналите, където той се изправи срещу тайландец и го разгоми с 31-11, / което е технически нокаут/,а на финала Джорджев елиминира иранеца – Седик Рахминя с 27 :12.

Така Джорджев с треньор Христо Михалчев, преодоля най-големите световни сили, въпреки тежката си травма и спечели най-престижното световно признание за страната ни.
Златото за България идва 2 дни, след като Кристиян Златев, завоюва бронз още в първия ден на Световното първенство. Тези победи на родните ни шампиони поставят България в топ 7 в световната таекуондо ранглиста и доказват, че таекуондо е единствената олимпийска дисциплина в страната, която отсрамва родните спортни постижения на световно ниво.

Таеклондо
netinfo



Това се случва непосредствено след историческия медал на Влади Далаклиев на Световното първенство за мъже в Муджу – Корея.