След тежка контузия още в първата си битка от Световното първенство по таекуондо в Египет, Александър Джорджев премина през най-трудните опоненти и позлати страната ни.

Още в откриващата му среща, ръката на Джорджев бе счупена от съперника му от Саудитска арабия, на същото място където се счупи и при извоюването му на европейската титла в Румъния.

Снимка 309834

Източник: БФТ

Въпреки травмата нашето момче спечели битката с разлика от 18:4. Тази победа го изправи пред представител на домакините от Египет, който Джорджев елиминира с 24-14. Спечелените срещи отведоха българската ни надежда на полуфиналите, където той се изправи срещу тайландец и го разгоми с 31-11 (технически нокаут), а на финала Джорджев елиминира иранеца Седик Рахминя с 27:12.

Така Джорджев, с треньор Христо Михалчев, преодоля най-големите световни сили, въпреки тежката си травма и спечели най-престижното световно признание за страната ни.

Първи медал за България от световното по таекуондо в Египет

Първи медал за България от световното по таекуондо в Египет

Страната ни е представена от 7 бойци

Златото за България идва 2 дни след като Кристиян Златев завоюва бронз на Мондиала. Тези победи на шампионите ни поставят България в Топ 7 в световната таекуондо ранглиста и доказват, че таекуондо е единствената олимпийска дисциплина в страната, която отсрамва родните спортни постижения на световно ниво, информират от федерацията ни.

Това се случва непосредствено след историческия медал на Влади Далаклиев на Световното първенство за мъже в Муджу.

Министър Кралев награди Владимир Далаклиев за медала му от Мондиала по таекуондо

Министър Кралев награди Владимир Далаклиев за медала му от Мондиала по таекуондо

Боецът ни получи почетен плакет от спортния шеф